Jokivet Forssassa lomaillaan 1.-17.8, jolloin on rehumyyjä paikalla joka päivä 11-17. Vastaanotto suljetaan taas 26.8 eläinlääkärin käsileikkauksen takia ja sairasloman kesto noin syyskuun puoliväliin. Heta myy jälleen rehuja 11-17 koko loman ajan.

--

Olemme ottaneet myyntiin Brit Caren uuden viljattoman eläinlääkäriruokasarjan. Tervetuloa ostoksille myös viljattomia tuotteita lemmikilleen etsivät asiakkaat. Rehuissa on maittavuustakuu.

--

Jokivet Forssassa nyt uutuutena kanien verenvuototautirokotetta. Kanit rokotetaan yksilörokotteella omalla 15 min. käynnillä, johon kuuluu kanin yleistarkastus. Hinta 70 e, rokotus tulee uusia vuosittain.

--

Jokivet Forssaan on hankittu uutuutena laboratoriolaite, jolla saadaan perusveriarvot sekä kilpirauhasarvo potilaskäynnin yhteydessä.

--

Jokivet Forssassa ei ole enää lauantaiaukioloa kuukauden ensimmäisenä lauantaina

--

2019 toukokuun alusta alkaen Jokivet Forssa lahjoittaa mikrosirun jokaiselle vastaanotolla leikattavalle kissalle.

Sirutiedot viedään ilmaiseksi Kissaliiton sirurekisteriin, josta omistajan tiedot saadaan selville virka-aikana.

Omistaja voi halutessaan viedä sirutiedot itse Turvasirurekisteriin 20e:lla, josta löytöeläinkoti saa kissan omistajan tiedot selville välittömästi ympäri vuorokauden.

--

Jokivet mukana koirien geenitutkimuksen näytteenotoissa

Vastaanotto on mukana keräämässä näytemateriaalia professori Hannes Lohen vetämään suomalaisten ja Suomessa asuvien koirien geenitutkimusprojekteihin. Professori Hannes Lohen vetämä geenitutkimusryhmä kuuluu Helsingin Yliopiston eläinlääketieteelliseen ja lääketieteelliseen tiedekuntaan. Tutkimusta tehdään Biomedicamissa Helsingissä ja Eläinlääketieteellisessätiedekunnassa.

Vastaanotolla otetaan muun toimenpiteen yhteydessä verinäyte koirien geenitutkimukseen ilmaiseksi. Jos haluat tulla otattamaan verinäytteen erikseen, laskutetaan sitä 20 e/ eläin. Omistaja täyttää vastaanotolta saatavan tutkimuskaavakkeen tai tulostaa sen itse netistä www.koirangeenit.fi-osoitteesta. Omistaja postittaa näytteen kaavakkeen kera itse.

Jos näytteenottoon liittyy rotuun liittyvä tutkimus, tulosta tarvitsemasi geenitutkimuskaavake etukäteen www.koirangeenit.fi kotisivuilta. Jos näytteestä halutaan Kennelliiton hyväksymämääritys, eläinlääkäri postittaa näytteen ja lähetteen ja veloittaa tästä 10 e.

--

Kennelliiton uudet rokotusmääräykset (voimaan 1.1.2015)

Näyttelyihin mentäessä koiralla tulee olla lemmikieläinpassi ja rokotuskirja, johon on merkitty koiran tunnistetiedot, kaikki rokotukset ja rokotusten viimeinen voimassaolopäivä. Käytännössäsiis koiralla tulee olla näyttelyihin mentäessä lemmikkieläinpassi tai rokotuskirja, johon on merkitty koiran tunnistetiedot, kaikki rokotukset ja rokotteiden viimeinen voimassaolopäivä

Neloisrokotus (penikkatauti, parvo, tarttuvan maksatulehdus ja kennelyskän)

Pennuille perusrokotus suositellaan annettavaksi 12 ja 16 viikon ikäisenä. Näyttelyihin mentäessä penikkatautirokote on oltava annettu kahdesti ja jälkimmäisestä on aikaa vähintään kolme viikkoa.
Vastaanotolla käytössä myös 4-rokotetta, jonka voi antaa 8 viikon ikäisenä

Kahdesti annettu penturokote voimassa vuoden.

Yli yksivuotiaalle annettu neloisrokote voimassa kolme vuotta.

Kennelyskän voimassaolo on vain vuosi ja sitä suositellaan annettavaksi koirille, jotka osallistuvat näyttelyihin ja koiratapahtumiin.

Raivotautirokotus annetaan rokotteesta riippuen joko 12 tai 16 viikon ikäisenä ja sen voimassaolo on vuosi alle yksivuotiaalla koiralla. Sen jälkeen voimassa kolme vuotta kerrallaan kuten neloisrokotekin.

Jos koiran rokotus on vanhentunut, tulee rokotus kaikissa tapauksissa uusia vähintään 21 vuorokautta ennen tapahtumaa (ns. kolmen viikon varoaika).

Kennelliiton suosituksista poiketen voidaan koiranpentu nykyisillä rokotteilla rokottaa jo 8 viikon ikäisenä, jos sitä halutaan aktiivisesti sosiaalistaa muihin koiriin jo ennen 12 viikon ikää. Tällöin tehorokotus annetaan 12 viikon ikäisenä ja raivotautirokotus valmisteesta riippuen 12 tai 16 viikon ikäisenä.

--

Kissojen rokotussuositukset

Kissanpennut: perusrokotetaan 12 ja 16 viikon iässä (kissarutto ja kissaflunssat). Kissaruttorokotus vastaa kissalla hyvää henkivakuutusta seudullamme, missä rokottamattomia puolivillejä kissoja liikkuu paljon. Tehosterokotus annetaan vuoden kuluttua perusrokotuksista ja tämän jälkeen kissarutto on voimassa 3 vuotta. Kissaflunssarokote on uusittava vuosittain. Näyttelykissoilla on oltava voimassaoleva kissaflunssa- ja kissaruttorokotus. Jos rokotus on vanhentunut, se on tehostettava 15 vrk:tta ennen näyttelyä. Raivotautirokotusta ei vaadita näyttelykissoilta, mutta Evira suosittelee nykyään ulkoilevien kissojen rokottamista raivotautia vastaan.

 

Suomen_eläinlääkäriliiton_logo
Eläinlääkäri Maarit Koli puh. 03-4382244 gsm. 045-1261722